Katja Balslev Nielsen empowerment offentligt ansatte.jpg

I min verden, er der ikke noget “dem” og “os”. 

Kun vores fælles menneskelighed. 

Det er dét, der skaber fundamentet for det værdige møde. 

 

HVEM ER JEG?

Empowerment og skam nørd på alkohol - og beskæftigelsesområdet

Det kan være udfordrende at stå stærkt i det følelsesmæssige kaos og krydspres, der er et vilkår, når man arbejder som socialrådgiver, mentor, sygeplejerske eller socialpædagog, og skal hjælpe folk i svære situationer. Det kan både gøre, at vi ender i empatiudmattelse eller føler os magtesløse  i forhold til at håndtere de mange følelsesmæssige krav, der i sidste ende kan føre til skam.  

Siden 2007 har jeg arbejdet i beskæftigelsesindsatsen, hvor jeg har har oplevet de op og nedture, der er forbundet med at stå side om side med dem, der står i udfordrende livsvilkår. Hvad enten det handler om kronisk sygdom, stress, hjemløshed, misbrug eller ledighed. 

Derigennem har jeg fået en passion for empowerment, værdier og personligt lederskab, fordi det i mine øjne er fundamentet for motivation og fremdrift.

Du kan læse meget mere om min faglighed og få viden om empowerment og skam i socialt arbejde og hjælperprofessionerne. Send mig gerne en hilsen og besøg profilen ved at trykke her LINKEDIN PROFIL

 

Når vi bevæger os rundt i denne verden, og når vi optræder med venlighed – måske – eller med ligegyldighed eller fjendtlighed over for de mennesker, vi møder, udløser vi en dirre i det store edderkoppespind. Det liv, vi berører på godt eller ondt, vil berøre et andet liv, og det derpå et andet, indtil det er umuligt at vide, hvor spindets dirren hører op, eller på hvilket fjernt sted min berøring bliver mærkbar.

(Frederick Buechner)

"Det værste vi kan gøre, når det kommer til familier med alkoholproblemer, er ikke at gøre noget"

(Katja Balslev Nielsen)

empowerment i socialt arbejde

Lær hvordan du takler de mange følelsesmæssige krav, dilemmaer og krydspres i praksis gennem empowerment tilgangen. 

Jeg er forfatter til fagbogen "Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til integritet og empowerment", der en en praksisnær bog til alle, der arbejder med borgerinddragelse i deres indsatser. 

 

Bogen kaster lys på de mange dilemmaer, man møder som professionel i praksis og viser, hvordan man ved hjælp af praktiske redskaber og refleksionsøvelser, kan stå stærkt i sig selv og bevare gnisten i sit arbejdsliv - og ikke mindst støtte andre i at finde deres styrke gennem empowerment tilgangen.

 

Så smid skoene. Læn dig tilbage og dyk ned i mere viden om empowerment og skam i professionelle relationer.

Jeg lover dig, at du ikke kommer til at kede dig. 

Du kan starte med at læse mere om min bog om empowerment i praksis, hvor du får konkrete redskaber og eksempler på en indenfra-og-ud tilgang til empowerment ved at trykke på billedet ved siden af. 

Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til integritet og empowerment bogforside

FRA TABU TIL SAMTALE 

Jeg vil have dig og alle andre op af stolen, når det kommer til at turde tale om alkoholproblemer.

Mit mantra er, at det værste vi kan gøre, er ikke at gøre noget. Få så må børn unge, hvis forældre drikker for meget alkohol bære skammen og byrden alene. 

Jeg er uddannet cand. mag med speciale i konsekvenserne ved at være vokset op i et hjem med alkoholproblemer. Jeg har deltaget passioneret i den offentlige debat i forhold til at sætte konsekvenserne ved alkoholproblematikker på dagsordenen. Jeg er bl.a. kendt for kronikker, debatindlæg og fagartikler i Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad og Socialrådgivernes fagblad Uden for nummer. 

Du kan også følge mig på instagram skamfuld_com, hvor jeg nørder skam i professionelle relationer og skam i familier med alkoholproblemer. 

praksisnær viden om empowerment tilgangen.png

Viden om skam og empowerment i praksis på Katjas empowerment kompas

Sæt gang i dine refleksioner med empowerment orienteret refleksionsspørgsmål

Få redskaber til at styrke arbejdet med empowerment og skam i praksis på skamfuld_com

Se hvordan du kan gøre noget andet for at påvirke hele kulturen i praksis så den bliver mindre skamfuld

Få styr på, hvordan du arbejder empowerment orienteret med SMART mål