Book et foredrag om empowerment i socialt arbejde og beskæftigelsesindsatsen

Book et foredrag eller lad mig deltage i din næste paneldebat

Katja Balslev Nielsen 

Empowerment og værdientusiast på alkohol - og beskæftigelsesområdet

Alkoholområdet

Jeg er uddannet cand. mag med speciale i konsekvenserne ved at være vokset op i et hjem med alkoholproblemer. Jeg har deltaget passioneret i den offentlige debat i forhold til at sætte konsekvenserne ved alkoholproblematikker på dagsordenen. Jeg er bl.a. kendt for kronikker, debatindlæg og fagartikler i Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad og Uden for nummer. Du kan bl.a. læse mit debatindlæg 5 Råd til at tale om alkoholproblemer og Vi smadrer børns livskompas, når vi ikke tør tale om alkoholproblemer 

Min mission er, at vi skal turde tale om alkoholproblemer. Vi skal gå fra tabu til samtale og alle - unge som voksne - skal føle sig værdifulde. Derfor holder jeg oplæg om, hvordan man gennem empowerment tilgangen kan understøtte det værdige møde i den sociale indsats, og hvordan man taler om alkoholproblemer på en styrkende måde. Her har jeg bl.a. afholdt en række oplæg på Psykiatrifondens konferencer, hvor den helhedsorienteret indsats for personer med dobbeltdiagnoser var i fokus sammen med min viden på beskæftigelsesområdet. 

Beskæftigelsesområdet

Jeg har 12 års praksiserfaring indenfor beskæftigelsesindsatsen og med personer med komplekse problemstillinger.  Derigennem har jeg fået en passion for empowerment, værdier og personligt lederskab, fordi det i mine øjne er fundamentet for motivation og fremdrift.

Derudover er jeg uddannet stressvejleder ved Psykiatrifonden og certificeret integreret skyggecoach ved Debbie Ford/Pernille Melsted, og jeg har et særligt fokus på, hvordan vi kan arbejde med os selv og andre med fokus på mestring, livsduelighed og styrkelse af værdighedsfølelse med afsæt i det stærke relationelle møde. 

 

I 2016 udkom jeg med bogen "Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til integritet og empowerment" på Akademisk Forlag. Med afsæt i bogen kaster jeg lys på de mange dilemmaer, man kan møde i praksis og viser, hvordan man ved hjælp af praktiske redskaber og refleksionsøvelser, kan stå stærkt i sig selv og bevare gnisten i sit arbejdsliv - og ikke mindst støtte andre i at finde deres styrke. 

 

Katja Balslev Nielsen empowerment offent

Vil du skabe tro, håb og retning?

Med inspiration fra den norske empowerment forsker Bengt Starrin, der peger på Pippi Langstrømpe som det gode magtmenneske, bygger jeg min tilgang på nysgerrighed, ærlighed og menneskelighed.   Du kan kalde mig en empowerment entusiast, der bruger værdierne som hemmeligt våben til at sparke dørene ind til andres drømme, håb og styrke til forandring.

 

Jeg tilbyder et kærligt los i r*ven til de af jer, der gerne vil andet end det konforme. Jer som er klar til et opgør med vanetænkningen og som brænder for at gøre en forskel. Jeg vægter den individuelle originalitet højt – vi skal turde vove at sprænge rammerne – eller som det mindste få det bedste ud af dem

Hvad værdsætter jeg?

1. ÅBENHED
Åbenhed for at skabe rum for vores kreativitet, nysgerrighed og punktere fastlåste forforståelser eller antagelser. Åbenhed for andres perspektiver på verden og til at se os selv og andre på nye måder.
På grund af min åbenhed, har jeg også altid haft en appetit på livet, og har bl.a. studeret i USA som 16 årig, læst på universitetet i Berlin og specialiseret mig i alkoholproblematikker og teknologistudier, selvom jeg uddannede mig til religionssociolog. Jeg elsker nye veje, sammenhænge og sammensætninger. 


2. FRIHED
Frihed til at leve det liv, som er vigtigt for mig, og rum til det liv, som er vigtigt og værdifuldt for dig. Friheden til at tænke nye tanker og ikke være fastlåst i det kendte eller gældende, så der skabes rum for motivation og empowerment. 


3. RELATIONER
Jeg trives bedst i kontakten med andre mennesker. Derfor har jeg specialiseret mig i det relationelle møde, og mine oplæg vil derfor heller aldrig bestå af envejskommunikation. I mine øjne er det de delte ideer, fortællinger og indsigter, der sætter os selv og vores praksis i bevægelse, og der hvor resonansen og forbindelsen skaber effekt. 


4. TILLID 
Jeg værner om tilliden som grundfundament for den gode relation, hvad enten det er til dig som kunde, borger i systemet eller ansat. Samtidig har jeg gennem mange år arbejdet med, hvordan vi bevarer tilliden til os selv og andre i det relationelle møde. Min mission er, at alle skal føle sig værdige og værdifulde som menneske. 

 

5. PERSONLIG VÆKST OG UDFORSKNING 
Når vi opdager og identificerer vores styrker, sårbarheder, værdier, ideer og ressourcer, er det, at vi vokser som menneske. Når vi vokser, så skaber vi også rum for, at andre kan vokse i deres liv. 

 

6. HUMOR
Som person er jeg lattermild. Derfor er der også altid en lethed og engagement i mine oplæg, fordi jeg bringer svære og tabubelagte emner ned på jorden, så de bliver mindre sårbare at tale om.  

 

 

Hvad siger andre?

Christina Holm Peltoniemi, Centerchef hos Marselisborg - Work & Life

"Hvorfor høre et foredrag omkring værdier og integritet i arbejdet med mennesker? 
I et samfund der styres at politiske dagsordener, økonomiske interesser og forskellige sociale mediers vinduer til verden, kan det være let som fagperson at fare vild i arbejdet med mennesker. Værdier og integritet er grobunden for en respektfuld og anerkendende tilgang overfor vores medmennesker og i arbejdet med os selv som professionelle, der kan lede os tilbage på sporet af den empowerment orienterede relation. Jo mere vi som professionelle er i integritet med os selv og lever vores liv efter vores værdier, jo bedre bliver vi til at kanalisere dette videre og støtte de mennesker vi arbejder med til at kunne opnå magt i eget liv. Derfor er disse temaer fortsat så aktuelle at arbejde med.

Hvorfor høre et foredrag af Katja Nielsen?
Fordi Katja som formidler formår at guide dig ind bag temaerne og teorien omkring værdier og integritet, den betydning det har for både de mennesker der arbejdes med, men mindst ligeså meget for de professionelle der arbejder med mennesker. Katja formår via sin humor, praksiserfaringer og personlige oplevelser at gøre foredraget jordnært, forståeligt, relaterbart og ikke mindst inspirerende. Hendes tilkobling mellem teori og praksis giver foredraget en høj grad af kvalitet og autencitet, og hendes evne til at inddrage publikum som en aktiv del leder foredraget væk fra stringente teoretiske forelæsninger og giver publikum en smagsprøve på en rejse mod en dybere forståelse af sig selv i relation til værdier og integritet. Jeg kan kun varmt anbefale at man tager sig tid til at deltage i et foredrag af Katja, det vil være det første skridt på rejsen mod større autencitet.

Jeg glæder mig til at høre mange flere foredrag i fremtiden, deltage i workshops eller evt. læse endnu en bog skrevet af Katja."

Malte Pil, Chefkonsulent, Rambøll Management Consulting

"Tak for dit fantastiske oplæg 👍"

Jeanette Gade Olesen, IT udvikling og Support, Centralforvaltningens 4. kontor

"Katja er en meget kompetent foredragsholder og med snart 10 års praktisk erfaring inden for beskæftigelsesområdet og med flere målgrupper, er det helt tydeligt, at hun ved, hvad hun taler om. Katja formår at fastholde sine lyttere, tager gerne en faglig debat og udfordring op, hendes lyttere skal ikke opfordres til aktiv deltagelse - de kan slet ikke lade være. Katja optræder forstående og er engageret i sine lyttere og går langt for at sikre de får besvaret alle deres spørgsmål inden dagen er omme. Jeg kan uden tøven anbefale, at man hører, hvad Katja har på hjertet."