top of page
Katja Balslev Nielsen empowerment offentligt ansatte.jpg

Praksisnær empowerment og skam nørd 

"I min verden er der ikke noget "dem" og "os". 

Kun vores fælles menneskelighed. 

Det er det, der skaber fundamentet for det værdige møde"

Katja Balslev Nielsen 

Forfatter til bogen Skam i professionelle relationer og Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til empowerment og integritet. 

Jeg støtter dig, der arbejder professionelt med at hjælpe andre i forandringsprocesser eller krise, og som bruger dig selv som redskab. Dig, som enten er beskæftigelseskonsulent, socialrådgiver, mentor, jobkonsulent, sygeplejerske, socialpædagog eller skolelærer, og som brænder for at skabe stærke relationer, men som også af og til kan miste gnisten.

Siden 2007 har jeg arbejdet i beskæftigelsesindsatsen, hvor jeg har har oplevet de op og nedture, der er forbundet med at stå side om side med dem, der står i udfordrende livsvilkår. Hvad enten det handler om kronisk sygdom, stress, hjemløshed, misbrug eller ledighed. 

Jeg brænder for at vende magtesløshed og frustration til styrke og kraft gennem en empowerment orienteret tilgang til os selv og vores arbejde. For mig er fundamentet for den gode relation og evnen til at styrke andre, at vi har gjort vores eget arbejde først, så vi indgår i mødet med integritet. 

 

SoMe_Samfundslitteratur_Skam i prof. relationer_1.png

Det kan være udfordrende at stå stærkt i det følelsesmæssige kaos og krydspres, der er et vilkår, når man arbejder som socialrådgiver, mentor, sygeplejerske eller socialpædagog, og skal hjælpe folk i svære situationer. Det kan både gøre, at vi ender i empatiudmattelse eller føler os magtesløse  i forhold til at håndtere de mange følelsesmæssige krav, der i sidste ende kan føre til skam. Den 9. august udkommer min bog Skam i professionelle relationer, der giver dig et indblik i skammens væsen. 

"Når vi bevæger os rundt i denne verden, og når vi optræder med venlighed – måske – eller med ligegyldighed eller fjendtlighed over for de mennesker, vi møder, udløser vi en dirre i det store edderkoppespind. Det liv, vi berører på godt eller ondt, vil berøre et andet liv, og det derpå et andet, indtil det er umuligt at vide, hvor spindets dirren hører op, eller på hvilket fjernt sted min berøring bliver mærkbar."

(Frederick Buechner)

Hvad betyder empowerment i socialt arbejde?

Lær hvordan du takler de mange følelsesmæssige krav, dilemmaer og krydspres i praksis gennem empowerment tilgangen. 

Jeg er forfatter til fagbogen "Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til integritet og empowerment", der en en praksisnær bog til alle, der arbejder med borgerinddragelse i deres indsatser. 

 

Bogen kaster lys på de mange dilemmaer, man møder som professionel i praksis og viser, hvordan man ved hjælp af praktiske redskaber og refleksionsøvelser, kan stå stærkt i sig selv og bevare gnisten i sit arbejdsliv - og ikke mindst støtte andre i at finde deres styrke gennem empowerment tilgangen.

 

Så smid skoene. Læn dig tilbage og dyk ned i mere viden om empowerment og skam i professionelle relationer.

Jeg lover dig, at du ikke kommer til at kede dig. 

Du kan starte med at læse mere om min bog om empowerment i praksis, hvor du får konkrete redskaber og eksempler på en indenfra-og-ud tilgang til empowerment ved at trykke på billedet ved siden af. 

bog om empowerment Sagsbehandler på rette kurs

"Det værste vi kan gøre, når det kommer til familier med alkoholproblemer, er ikke at gøre noget"

(Katja Balslev Nielsen)

Fra tabu til samtale 

Jeg vil have dig og alle andre op af stolen, når det kommer til at turde tale om alkoholproblemer.

Mit mantra er, at det værste vi kan gøre, er ikke at gøre noget. Få så må børn unge, hvis forældre drikker for meget alkohol bære skammen og byrden alene. 

Jeg er uddannet cand. mag med speciale i konsekvenserne ved at være vokset op i et hjem med alkoholproblemer. Jeg har deltaget passioneret i den offentlige debat i forhold til at sætte konsekvenserne ved alkoholproblematikker på dagsordenen. Jeg er bl.a. kendt for kronikker, debatindlæg og fagartikler i Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad og Socialrådgivernes fagblad Uden for nummer, 

bottom of page