SoMe_Samfundslitteratur_Skam i prof. relationer_1.png

Skam i professionelle relationer

Ny fagbog om skam i praksis, som er skrevet til dig, der arbejder professionelt med at hjælpe andre, og som hver dag går på arbejde for at gøre en forskel for andre.

Lige nu kan du købe bogen med studierabat (også selvom du ikke er studerende).

Hvorfor en bog om skam i professionelle relationer?

Vi har brug for at tale om skam, hvis vi vil omsorgstræthed, forråelse og uværdighed til livs i hjælperprofessionerne. 

Skam i professionelle relationer giver en introduktion til skammens væsen og beskriver, hvorfor vi som praktikere skal forholde os reflekteret til ikke bare vores eget følelsesliv, men også til hvad der rører sig i de mennesker, vi skal hjælpe. Vores skam er nemlig en følelsesmæssig stopklods, der hjælper os til ikke at krænke andre. Samtidig giver bogen talrige eksempler på, hvor galt det kan gå, når vi ignorerer skammen, og den derfor bliver giftig og destruktiv i den professionelle relation.

Skam i professionelle relationer er bredt forankret i psykologi, filosofi og sociologi og sigter efter at skabe bro mellem teori og praksis gennem et righoldigt eksempelmateriale, cases og øvelser. Bogen henvender sig til mennesker, der arbejder professionelt med at hjælpe andre i svære situationer, hvad enten det er som socialrådgiver, pædagog, mentor, misbrugsbehandler, terapeut eller sygeplejerske.

"Vi skal ikke af med skam, men derimod vedkende os den. Trække den ud i lyset. Tale om den. Så den ikke får kløerne i os og bliver til en giftig, krænkende og ondskabsfuld skam"

(Katja Balslev Nielsen)

Få en smagsprøve på Skam i professionelle relationer

Hvis du er blevet nysgerrig på at lære mere om skam, så har du mulighed for at få en gratis læseprøv af Skam i professionelle relationer ved at trykke på bogen ved siden af. 

Bogen besvarer bl.a. spørgsmål som:

  • Kan det være sundt at føle skam? 

  • Hvilken betydning har skam for en professionsetisk praksis?

  • Hvornår bliver skammen giftig og ødelæggende?

  • Hvordan kan skam sprede sig som ringe i vandet og føre til en krænkende arbejdskultur præget af forråelse?

  • Hvad er modgiften til skam? 

  • Hvordan påvirker skam vores relationer?

  • Hvad er forbindelsen mellem skam og motivation?

  • Hvordan arbejder man aktivt med skamfølelsen i relationen til dem, man skal hjælpe?

  • Hvordan genkender du skammens mange ansigter?

skam-i-professionelle-relationer_3D-bog.png

Lad os nørde skam sammen

Jeg elsker at bliver inspireret af andre, der også brænder for det værdige møde, skam og empowerment i praksis så lad os endelig connecte. Du kan skrive dig op til mit nyhedsbrev og få meget mere praksisnær viden om empowerment tilgangen og skam i socialt arbejde.