
Katja Balslev Nielsen
Forfatter, foredragsholder, debattør og multipassioneret fagnørd, der hjælper fagprofessionelle med at arbejde empowerment orienteret med det værdige møde i praksis.
Siden 2007 har jeg været en del af maskinrummet i beskæftigelsesindsatsen både som underviser, myndighedssagsbehandler, vejleder og områdechef. Her har jeg arbejdet med mennesker i vanskelige situationer enden på grund af af sygdom, hjemløshed, misbrug, ledighed eller andre komplekse problemstillinger. Det er herigennem, at min passion for empowerment tilgangen er blevet vækket.
Empowerment tilgangen er og bliver omdrejningspunktet for mig i mit arbejde. Hvordan empowerment tilgangen kan gøre en forskel for dig som fagprofessionel, er det, der får mit hjerte til at banke og som har ført til bøgerne Sagsbehandler på rette kurs: kompasset til empowerment og integritet og Skam i professionelle relationer.


Reflekteret læring er nødvendig for en etisk praksis
Jeg har en kandidatgrad i religionssociologi og oldtidskundskab, som har givet mig en pragmatisk og eklektisk tilgang, hvor især sociologien, filosofien og psykologien spiller en afgørende rolle i min måde at se verden på.
Derfor er refleksionsspørgsmål noget af det, der gennemsyrer begge mine bøger og tilgang i praksis og etik og det værdige møde er den røde tråd.
Vil du gerne udfordres med spørgsmål, der kan sætte gang i dine tanker, så tilmeld dig mit nyhedsbrev eller min blog Katjas Empowerment kompas, der beskæftiger sig med empowerment i praksis, skam, værdier og integritet.
Fra tabu til samtale
Jeg har skrevet speciale i konsekvenserne ved at være vokset op i et hjem med alkoholproblemer og det var her, at jeg første gang rigtigt stiftede bekendtskab med skammens væsen.
Jeg har deltaget passioneret i den offentlige debat i forhold til at sætte konsekvenserne ved alkoholproblematikker på dagsordenen. Jeg er bl.a. skrevet kronikker, debatindlæg og fagartikler i Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad og Socialrådgivernes fagblad Uden for nummer.
Mit mantra er, at det værste vi kan gøre, er ikke at gøre noget. Få så må børn unge, hvis forældre drikker for meget alkohol bære skammen og byrden alene.
"Det værste vi kan gøre, når det kommer til familier med alkoholproblemer, er ikke at gøre noget"
(Katja Balslev Nielsen)
"I min verden er der ikke noget "dem" og "os".
Kun vores fælles menneskelighed.
Det er det, der skaber fundamentet for det værdige møde"
(Katja Balslev Nielsen)
Få viden om at arbejde med skam i praksis i ny fagbog om Skam i professionelle relationer
Forstå dine egne og andres følelsesmæssige reaktioner med emotionel empowerment
Dét at forstå, hvorfor vi er, som vi er, og gør som vi gør, har interesseret mig det meste af mit voksenliv. Det har betydet, at jeg har uddannet mig til Integrative Coach hos Debbie Ford og Pernille Melsted i 2012 og har fungeret som assistent på Shadow Process flere gange efteruddannet mig i skam, skygger og vrede hos Pernille Melsted.
‘Skyggen’ som psykologisk begreb blev oprindeligt introduceret af Carl Jung og refererer til de sider af vores personlighed, som vi undertrykker, fornægter, skammer os over, ikke vil være ved eller tager afstand fra” (Pernille Melsted)
Skam og skygger går hånd i hånd og hvordan skammen netop kan begrænse vores relationer og os selv, har jeg skrevet meget mere om i bogen Skam i professionelle relationer

Jeg bygger bro mellem
teori og praksis
De seneste mange år har jeg holdt oplæg om empowerment tilgangen, skam i professionelle relationer og misbrugsproblemer, hvilket jeg bl.a. har gjort i flere kommuner og konferencer. Heriblandt:
-
Psykiatrifonden
-
STAR & Socialstyrelsen
-
Depressionsforeningen
-
Seminarer.dk
-
Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden
-
Københavns Universitet
-
KP
-
Nordisk Konference om vold og behandling, ATV, Norge
-
SPOR (Landsforeningen for senfølger efter seksuelle overgreb)
Derudover laver jeg leder- og medarbejderudvikling og underviser på coachuddannelserne hos Marselisborg Work & Life


Lidt om, hvad jeg laver her...
Podcast
Forråelsens ansigter, Socialt Indblik
Podcast om skam og forråelse i praksis og professionelle relationer
Podcast
Velfærdsprofeten, KP
Podcastafsnit om følelser i praksis herunder skam og vrede i det professionelle relationsarbejde